söndag 4 mars 2012

10 timmar, 7 symaskiner.

Bilder från gårdagens sy-lan med Mathilda, Helen och Kristina. Det är ett mysigt ljud när fyra maskiner syr samtidigt och himla kul att få sy med sällskap som förstår sig på det man gör. Tusen tack till Mathilda som ordnat med lokalen och varit en jättebra värd!


Mitt bord närmast i bild.


Lånad bild från Mathilda på undertecknad. Och nedan de plagg jag lyckades slutföra.


Muddbyxor i stl 80 till minstingen. Ena i i röd velour från A&H, andra i fordonsvelour från Mjuka Tyger. I fickorna skymtas sommartyget från Znok och röd mudd från A&H. Gula favoritmudden från SoS (som snart är slut, då lovar jag att det blir andra färger på muddarna ett tag!). Mönster från Ottobre, samma som till dessa byxor men modifierat, avsmalnat ungefär 1 cm nere vid benmuddarna och 2 cm i midjan. De sitter som smäck nu, så nöjd med passformen.Sydde klart bodyn på bilden. Det är samma sorts body som på länken ovan, med mönster ur Ottobre 01/2012. Hade sytt klart knäppningslisten hemma men var missnöjd med den så jag satte mig och sprättade och sydde om hela och fick till det mycket bättre denna gång. Skam den som ger sig! Byxorna har legat klara hemma ett tag och bara väntat på matchande body så nu fick de också vara med på foto.

3 kommentarer:

 1. Åh ser riktigt mysigt ut!

  SvaraRadera
 2. Vad mysigt med ett sy-lan :D Första gången jag hört det ordet ^^

  SvaraRadera
 3. Jag spanade in Helens sida och hon hade visst en bra tut på hur man gjorde knäppningen på bodyn som du gjorde igår om du glömmer bort hur du gjorde. Jag ska nog försöka mig på den med med hjälp av hennes tips. Dock funderar jag på kortärmat och till nästa storlek inför sommaren.

  Tack igen för en trevlig sydag. Får ta och blogga om det i veckan, idag är jag för trött :)

  SvaraRadera