tisdag 10 april 2012

Sommarglad Irving-sjal.

Min Irving-sjal är klar! Det gick nästan för snabbt att virka den. Jag tänkte ha den som långtidsprojekt, gissa om jag blev paff när den var klar på en vecka och inte alltför många virktimmar senare... Är så nöjd!


Inspiration: Cecilias Irving som jag såg på våran virkträff på Nordiska.
Mönster: Som pdf här.
Garn & virknål: Puro från Novita i två olika färgställningar, Gryning och Blomsteräng, garnåtgång ca. 5 x 50 g & virknål 5 mm. Kanten är virkad med ett annat Novita-garn jag hittade hemma då garnet egentligen tog slut lite väl tidigt.

Måste säga att jag värdesätter virkningen något otroligt just nu. Mycket som händer runtomkring och det är så skönt att ta fram virkningen mot kvällen och slappna av. Fungerar som terapi eller meditation. Och så måste jag också säga att detta garnet är nog mitt favoritgarn, alla kategorier, alla tider. Så lättvirkat så man storknar, 100 % ull men mjukt och behagligt, jag tycker dessutom att efter en tids användning så blir det ännu mjukare. Och färgställningarna är så fiiiinaaa....

5 kommentarer:

 1. wow, vilken fin sjal :D

  SvaraRadera
 2. Jag tror bestämt du får lära mig virka en dag å jag kan göra lika fina grejer som du :)

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga och uppiggande färger! O visst är det mysigt och lugnande att sitta och virka? :-)

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt fin! Vad duktig du är!

  SvaraRadera
 5. Superfin med härliga färger! Det ser ut som en riktigt njutningsvirkning, det är så skönt att bara virka en liten stund som avslappning :)

  SvaraRadera