måndag 7 januari 2013

Återburkar.Hittat mina favoritburkar (och favoritpepparkakor). Nyåkers "Hjärtan" kommer i en alldeles perfekt burk att återbruka som förvaring: stor, fyrkantig, bra lock, stabil, genomskinlig, stapelbar. Har bara tre burkar än så länge men ska springa och köpa några lådor till innan säsongen är slut. Såhär fina blev locken med lite skollim och tyg.

11 kommentarer:

 1. Vilken fin ide´! Och fina blev burkarna också!

  SvaraRadera
 2. Jättefina!
  Har en "juleskum" burk stående här. Det var min vinst i årets julklappsspel :). Nu är burken tom men jag har sparat den för dess praktiska egenskaper. Samma som du nämner i ditt inlägg förutom att skumtomtelådan är röd istället för genomskinlig. Men med ett matchande tyg kanske den kan bli lika fin.

  Eller kanske jag ska klä in lådan och låta det genomskinliga locket vara....

  Tack för inspirationen i alla fall :)

  SvaraRadera
 3. Hej och tack för din kommentar!
  Jag håller på att virka en enorm företagslogga, så det är lite hemligt tills jag har levererat till kunden :) Men de ska snart få den så inom 2 veckor hoppas jag att jag kan avslöja hur den blev :)

  SvaraRadera
 4. Jättefint!! Roligt idé, den vill jag sno :)

  SvaraRadera
 5. Sista dagen att tävla om fina namlappar till barnkläderna, är imorgon.

  http://www.kidzshopping.blogspot.se/2013/01/tavling-namnlappsbutikense.html

  SvaraRadera
 6. Hej igen!
  Tänkte be om tips, du som syr betydligt mer än jag... Tänkte sy en snuttefilt och funderar på vad för slags tyg jag ska välja, tanken är en sån här: http://www.repeatcrafterme.com/2012/06/monster-fleece-lovey-blankets.html?m=1
  Har du tips??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilka fina! Fleece som de använt är nog bäst. I och med att du ska göra hål i tyget. Fleece repar sig inte och kanterna håller sig fina även efter tvätt. Jersey och liknande repar sig inte heller men kanterna rullar sig och blir eländig efter tvätt.. Fleece, både med tryck och enfärgat finns på stoff och stil. http://www.stoffochstil.se/Katalog/Mode.aspx?group_id=4789 Der as enfärgade är dock jättetjocka, kanske vill du ha något smidigare. Många som syr med fleece tar faktiskt och köper billiga filtar på rusta/ikea och liknande och syr med dem, funkar ju med. Och då kanske hittar du något roligt mönstrat lite tunnare.

   Radera
  2. Jag köpte faktiskt lite fleece på Panduro i dag, men de hade bara enfärgade, men att köpa filtar på typ Ikea var ju jättesmart, tack!

   Radera
 7. åh va snyggt och smart!!
  om man tröttnar på pepparkakor (går det...?) så kan man tigga lösgodisburkar i affären, ser ungefär likadana ut, fast högre. och gratis! fast tomma tyvärr...

  SvaraRadera