söndag 19 februari 2012

Syfestivalen i Älvsjö

Jag har lovat mig själv att inte börja med mer pyssel än virkningen och sömnaden men jag kunde inte låta bli att kika i alla pärl- och smyckestillverkningsmontrarna på Syfestivalen igår. Slutade med att jag gjorde ett par örhängen till mig själv. Bjussar på en bild på dem och en egopic.


Köpte en del tyg med som ligger fint vikt och instoppat i mitt tygskåp samt utklippt vid symaskinen. Investerade i en skärmatta med rullkniv och quiltlinjal med, och det är precis som säljaren sade, en materialsport det här. Den med störst och bäst grejer vinner. Nej, riktigt så är det inte, man klarar sig med sax och en vanlig symaskin men hur mycket enklare blev inte min sömnad av att kunna rulla fram raka, exakt mätta kantband på en sekund.

Älskar syfestivalen och jag och mamma är redan inställda på 19-21 oktober! <3

1 kommentar:

  1. Syfestivalen är något jag så gärna skulle vilja gå på. Vårt bussbolag här på orten hade bussresa dit med bra priser som jag var så sugen på men det blir lättare sen när barnen är större :)

    Jättefina örhängen. Jag väntar på en del grejer för smyckestillverkning här hemma :) Har massa pärlor men det saknas en hel del annat och så var det rea på pärlor och annat skoj på panduro så kunde inte låta bli :) Men jag har inte riktigt fastnat för det jag tycker är roligast i pysselväg än så känner att jag experimenterar tills jag hittar det som är skojigast. Troligtvis tvål- och kosmetikatillverkning som jag varken har råd eller tid att börja med än :) Men man kan läsa massor så man är förberedd :)

    Sorry pladderkommentaren. Såg byxorna du gjort av gamla jeans. Superfina! Jag har faktiskt gjort en del testmössor av gammalt tyg för att experimentera fram bra mönster innan man börjar med "riktiga" tyget. Ska kanske kika igenom vad jag har för gammalt här hemma att använda :)

    SvaraRadera