söndag 8 januari 2012

mössor kan man aldrig ha för många utav...

Barnen förbrukar mössor på löpande band. De försvinner och de placeras på olika ställen (en på förskolan, en  i vagnen, en i sängen (!) osv..) tills det inte finns någon mössa kvar att sitta på huvudet. Har ett mössmönster som jag numera kallar mitt eget då det är ett hopkok utav ett mönster i en gammal finsk handarbetstidning samt KokaLals tutorial. Den turkosa mössan är vändbar.


Tyg: Turkosa/lila medaljonger från jny, fordonstyg från Mjuka Tyger och mjukaste mjuka bambufleecen (vita) från Strömming.

Jag kan inte nog prata gott om bambufleecen. Den är dyrare än annan fleece men den är mjuk och len som en bebisrumpa och gör inte så att håret blir statiskt. Båda mina barn har klämt på tyget och myst med det. Otroligt lätt att sy med också, lagom stadig/stretchig och med glansig baksida så den glider lätt igenom symaskinen.

Jo, det kommer snart att gå att beställa mössor från mig, i barnstorlek samt i vuxenstorlek. Snart!

Lapset kuluttavat monta myssyä yhdessä talvessa . Ne katoavat ja ne sijoittuu eri paikkoihin (yksi päiväkodissa, yksi vaunuissa, yksi sängyssä (!) jne..), kunnes ei ole myssyä pitää päässä. Malli on omani, on sekoitus vanhasta kaavasta lehdesta Suuri Käsityö sekä KokaLalin opastus.

Kankaat: turkoosi / lila medaljongit JNY, fordonstyg MT ja bambufliisi (valkoinen) Strömming.
En voi kehua bambufliisiä tarpeeksi. Se on kalliimpi kuin muu fliisi, mutta se on pehmeä ja sileä kuin vauvan takapuoli. Uusi suosikki!
4 kommentarer:

 1. Jättefina mössor! Fleece som håret inte blir statiskt av måste ju va en dröm :)

  SvaraRadera
 2. Men åh, jag måste kolla bloglovin! Jag får inga meddelanden om när du bloggar så jag har ju inte varit här på jättelänge! Så fint du har gjort! Ska testa att ta bort dig och lägga till dig igen tror jag.

  Båda våra stolar är "drabbade". Funderar på att köpa en annan matstol. Jag får direkt en sån där konstig känsla, även om vi byter säkerhetsbältena kommer jag att känna mig osäker varje gång. Antagligen helt utan anledning men det sitter liksom kvar. Vi får se. Nu ska jag se vad du har bloggat om på sistone. :-)

  SvaraRadera
 3. Äh, inte ska du ha dåligt samvete. Engelskan är ju en naturlig grej för oss, vi pratar ju engelska hemma.

  När det gäller tyskan så har vi (jag) valt att inte aktivt försöka lära dem men jag försöker så små frön. ;-) De hör mig prata i telefonen, jag sätter på CD-skivor med tysk musik eller låter en tysk ljudbok vara på när jag håller på med tvätten eller liknande. Om de sen vill lära sig tyska tror jag att det hjälper att de har växt upp med språkmelodin, om än mer undermedvetet.

  Kanske finns det finska barnsånger som du kan spela som en början? Eller typ memory med svenska och finska ord? Små knep som väcker ett intresse. :-)

  SvaraRadera