lördag 18 juni 2011

Något till mamma och dotter...

Ohmygod, nu har jag nog mist förståndet alldeles. Köpte en uuuunderbar liten bit äkta retrotrikå från 70-talet i gruppen Tygsamlarna.

Sydde en tröja/t-shirt/singoalla till 2-åringen först. Sydde enligt samma tröjmönster som klätteraporna men tog in vidden 2 cm i mitten, vilket gjorde att den passade lite bättre över bröstet och axlarna. Sen fållade jag ärmarna, denna gång bredare, med trestegssicksack, vilket blev mycket bättre, lämnade öppet och trädde igenom en resår. Till halslinningen klippte jag ut en infodring (heter det så?) och sydde fast och vände och sydde fast med mer trestegssicksack. Trädde igenom en resår och klart!


När dottern sen hoppade runt i tröjan så tyckte jag den var så fin så fin, bara älskar tyget! Så jag fick en ingivelse och sydde ett linne till mig själv! Tog ett linne och ritade av på ett ungefär, armhålet hade kunnat få vara mer avlångt, och så blev linnet alldeles för kort första gången så jag fick skarva lite, men oj så snyggt det blev. Och när jag vandrade på stan idag tänkte jag att ingen annan i hela stan har en likadan topp som jag.

3 kommentarer:

  1. Åh, det ser ut som om jag kan kommentera på denna datorn...! Verkligen supersnyggt tyg och kul att det även blev en topp till dig!

    Sv: Det togs en odling förra veckan och tack vare plåster över gör det inte lika ont. Det varar/vätskar dock fortfarande. Får resultaten senast på onsdag.

    SvaraRadera
  2. Vilka fina! Och kul att ni kan matcha varandra :)

    SvaraRadera