tisdag 24 maj 2011

lapptäcke på fuskvis

Nu är jag sådär nöjd igen som man kan bli som nybliven synörd då man prövat något nytt, fått det färdigt och känner att man lyckats. Sytt mitt första lapptäcke ♥.


Jag fuskade lite faktiskt. Har ingen skärmatta och ingen rullkniv så jag har varit lite nervös över det här med att klippa raka lappar i samma storlek. Så jag beställde ett lapptäckeskit från härliga Fyra sorters kakor och fick färdigklippta bitar och ett vitt fleecetyg till baksidan i posten. Nu har de stängt marknaden för denna gången, men gå in på sidan och prenumerera på nyhetsbrevet och gilla på facebook så får ni reda på när de öppnar nästa gång (innan alla andra..).

Fick massa hjälp när jag skulle sy i gruppen "Vi sytokiga" på facebook. Jag sydde ihop lapparna till långa remsor först, sen pressade jag alla sömmarna på remsan åt samma håll, och nästa remsa åt andra hållet osv. Och nåla och sy. Bara med raksöm hela vägen. Den såg inte precis ut som jag hade tänkt mig innan, tappade bort mig bland rutorna så jag fick improvisera lite, haha, men det blev bra i alla fall.


1 kommentar:

  1. Åh, vad fint det blev!! :-D Och vad roligt att du lämnade en länk på kakans fb-sida så vi fick se det färdiga resultatet. :-) Tack!!
    (Jag har inte vågat mig på att göra ett lapptäcke än. Måste ge mig en spark i ändan i sommar och testa. Haha!!)

    SvaraRadera