onsdag 23 november 2011

Återbruk - återupplivade mjukisar

Vad gör man när man har ett gammalt älskat klädesplagg som avverkat sin tid på jorden? Man slaktar det och syr ett nytt plagg av det. Återbruk är miljövänligt, kul och kreativt. För att inte tala om BILLIGT!  


Jag tog ett par gamla mjukisbyxor i vuxenstorlek, lite passande mudd från Stoff och Stil och ritade av mönstret på ett köpeplagg. Jag hade tankarna lite på dessa "one-piece" som är så omåttligt populära nu. Förr kallades de för bodysuits eller sparkdräkter. Min variant är en liten blandning, den har ingen dragkedja som en one-piece ska ha utan jag satte istället kantband och tryckknappar.Över rumpen sydde jag en söt rumplapp som jag sydde på med trestegsicksack med tvillingnål. Det var kul att pröva på och det blev en väldigt snygg söm.

Och varför återuppliva dessa urtvättade målarfärgsfläckiga byxor? De har hängt med under båda mina graviditeter och klamrat sig trofast uppe under den stora magen, de är gula utav målarfärg sen vi gjorde iordning barnrummet innan första barnet och har känt fler bebissparkar och bebisspyor än något annat plagg jag äger. Det är mycket kärlek i lite tyg. <3


2 kommentarer:

  1. och evigt med minnen...

    SvaraRadera
  2. Vad fin den blev och smart med massa minnen i dräkten.
    Glöm inte bort dina frågor o svar ang. garnbytet.
    Jag väntar spänt på svar så jag får göra ett paket snart! :)

    SvaraRadera